Hylätyksi tulemisen kokemus

A hand reaching towards the sparkling sea, symbolizing freedom and hope.

Hylätyksi tuleminen on yleinen kokemus

Hylätyksi tuleminen voi ilmetä monin tavoin, esimerkiksi puolison, ystävän tai perheenjäsenen taholta. Tämä tunne on usein yksi suurimmista peloistamme ja voi aiheuttaa syvää traumaa.

Hylkäämiskokemus on todellinen

Vaikka hylkäämistä ei välttämättä olisi objektiivisesti edes totta, voi hylkäämiskokemus olla voimakas ja todellinen. Se voi johtua esimerkiksi henkisestä poissaolosta tai ajan puutteesta. Hylkäämistunteet voivat syntyä läheisten ihmisten, kuten puolisojen, ystävien tai perheenjäsenten, käytöksestä. Vaikka tilanne ei aina merkitse todellista hylkäämistä, kokemukset voivat olla voimakkaita ja vaikuttaa syvästi henkilön psyykeeseen. On tärkeää, että kaikki osapuolet tunnistavat ja hyväksyvät tämän kokemuksen.

Syyttömänä syytetty?

Usein osapuolet kokevat itsensä syyttömiksi, mikä voi johtaa puolustautumiseen ja väittelyyn. Syyttömät osapuolet kokevat usein vääryyttä, kun keskustellaan toisten hylkäämiskokemuksista. Kun tilanne muuttuu syytteeksi, ei ole harvinaista, että syytetty puolustautuu aggressiivisesti. Tämä voi estää rakentavaa keskustelua, syventää hylkäämiskokemusta entisestään ja keskustelu voi kärjistyä. Joka tapauksessa olisi tärkeää tunnustaa kokemuksen todellisuus sekä siihen liittyvät tunteet, kuten syyttömyys ja syyllisyys.

Trauman käsittely

Hylkäämiskokemuksen käsittely on olennaista. Kokemuksen tunnistaminen, hyväksyminen ja sen käsitteleminen auttavat toipumaan. On tärkeää puhua tunteista ja käsitellä niitä rakentavasti. Hylkäämiskokemukseen liittyvällä vuorovaikutuksella on keskeinen rooli osapuolten tunteiden ja reaktioiden ymmärtämisessä.

Yhteensovittamiseen tarvitaan empatiaa ja kykyä kuunnella. Vain siten osapuolet voivat ymmärtää toistensa kokemuksia ja reaktioita, mikä voi helpottaa hylkäämiskokemuksen käsittelyä. Keskustelua voidaankin käydä myös kolmannen osapuolen avustamana ja käyttää siihen sopivia terapeuttisia työkaluja.

Keskustelu hylkäämiseen johtaneista syistä on tärkeää. Ymmärtäminen ja anteeksiantaminen helpottavat toipumista ja voivat palauttaa suhteet. Keskustelu kolmansien osapuolten kanssa voi myös lisätä empatiaa toista ja myös itseään kohtaan ja helpottaa asiasta läpi pääsyä.

Apua hylkäämiskokemuksen käsittelyyn

Kokemuksen käsittelyyn voi olla hyödyllistä pyytää apua. Hylkäämiskokemuksen aiheuttamat tunteet voivat tehdä keskusteluista haastavia. Osapuolten keskinäiset tunteet saattavat estää avointa dialogia. Kun tunteet nousevat pintaan, osapuolet eivät kestä aina kuulla lisää ellei tunteen käsittelylle löydy tilaa.

Tunteista puhuminen ja niiden läpikäyminen osaavan terapeutin tai hoitajan avulla voi ratkaisevasti auttaa hylkäämiskokemuksen läpikäymisessä. Hylkäämiskokemuksen ja siihen liittyvien tunteiden käsittely on tärkeää, jotta voimme elää täysipainoista ja rakastavaa elämää.

Tämän artikkelin kirjoittaja on Janne Lyytikäinen, energiahoitaja, kvanttihypnoosiohjaaja ja hyvinvointialan yrittäjä.

www.energiahoitaja.fi
www.kvanttihypnoosi.fi
www.hyvinvointikeskus.net

Janne P. 0400-722146
janne@energiahoitaja.fi

TUTUSTU PALVELUIHINI

ja varaa hoitoaika…

👋
Tilaajana saat tiedon blogi- ja sivustopäivityksistäni sekä tarjouksistani sähköpostiisi silloin tällöin!

Tilaamalla uutiskirjeen osallistun vuosittain 60 € arvoisen lahjakortin arvontaan!

Lähetän viestejä maltillisesti. Lue Tietosuojaseloste saadaksesi tietoa yhteystietojesi käytöstä.

Scroll to Top